Menu
Blog

Hypnose… Onzin?

Wie heeft de beweringen niet gehoord, hypnose is charlatanisme, het werkt alleen bij zwakke mensen, mensen zonder ruggengraat.

Die beweringen gaan de wereld rond, en blijven hangen bij  mensen en dat is erg jammer… werkt hypnose bij iedereen hetzelfde ..nee, natuurlijk niet.

Wat een onzin, dat werkt toch helemaal niet, flauwekul en geldklopperij die hypnose!

sceptici

Een operatie of een bepaalde therapie heeft ook niet precies hetzelfde effect op mensen, de artsen en psychologen zeggen dan ook dat ze geen garanties kunnen geven i.v.m. bv lidtekenvorming, genezingsproces, mentale vooruitgang,…deze dingen worden volledig voor waar aangenomen. Er is ook veel dat mensen er zelf aan kunnen doen om de genezing te bevorderen, en deze suggesties en adviezen worden dan ook altijd meegegeven daarbij is het vertrouwen hebben in de arts, psycholoog, therapeut ook erg belangrijk.

 Bij hypnotherapie is dat precies zo, echter wordt dit afgedaan als “zie je nu…het werkt niet” terwijl er ontzettend veel aspecten kunnen zijn waarom iets niet of minder werkt.

Hypnose is een natuurlijke staat van zijn, meerdere keren per dag heeft ieder mens al eens een lichte hypnotische staat van zijn meegemaakt, je rijd in de auto naar huis op automatische piloot, je kijkt door het raampje van de trein met je blik op oneindig, je zit in een doodsaaie vergadering en even later betrap je jezelf erop dat je een stukje niet meer hebt meegekregen, …dit zijn allemaal voorbeelden van een lichte trance.

Zoals iedereen waarschijnlijk wel weet hebben we een bewust zijn en een onderbewustzijn, je kunt je onderbewustzijn vergelijken met een harde schrijf die volledig gevuld is met informatie, hoe ouder je word des te meer informatie op jouw harde schijf komt te staan, ook staat je onder bewustzijn open voor nieuwe informatie, echter nieuwe informatie wordt niet zomaar toegelaten, en word daarom ook niet zomaar aanvaard als “waar” door het onderbewustzijn,  is het de kunst om de kritische factor te overtuigen dat de nieuwe informatie die op de harde schijf moet komen aanvaard wordt, deze kritische factor is ons beschermingssysteem, als het ware een soort “firewall”. Bij hypnose is het van belang dat de informatie die “vervangen” moet worden op de harde schijf, aanvaard wordt door het onderbewustzijn en dus dóór die firewall heen komt, waardoor de oude informatie niet meer van toepassing is en de nieuw informatie nu het nieuwe “normaal” is. Het onderbewustzijn maakt namelijk geen enkel verschil tussen wat “echt” en “niet echt” is, het “is gewoon zo”.

We cannot solve our problems with the same thinking we used when we created them

Albert Einstein

Bijvoorbeeld, iemand die zijn hele leven lang tegen zichzelf heeft gezegd dat “ Ik ben voor een stuiver geboren en zal nooit een kwartje worden” dan zal het onderbewustzijn er álles aan doen om dat ook waar te maken, het onderbewustzijn stuurt naar wat geprogrammeerd is, maar wanneer de “mindset “ ( lees “het programma” ) veranderd wordt dan zie je andere resultaten.

Hoe vaak hoor je niet “Ik snap niet hoe het mogelijk is dat ik mezelf zo saboteer, ik wil het zo graag en het lukt gewoon niet. Dat is je onderbewustzijn die jou helpt om het programma netjes te draaien zoals het bedoeld is.

Hypnose kan hier een ondersteunde tool in zijn om dat programma om te draaien naar iets dat jou op dit punt in je leven wél dient i.p.v. het programma dat al jaren draait en voor niets meer dient.

Je ziet dat het van meerdere factoren afhangt of een hypnose-sessie het gewenste resultaat geeft.