Menu
Blog

Hypnose… Onzin?

Wie heeft de beweringen niet gehoord, hypnose is charlatanisme, het werkt alleen bij zwakke mensen, mensen zonder ruggengraat.

Die beweringen gaan de wereld rond, en blijven hangen bij  mensen en dat is erg jammer… werkt hypnose bij iedereen hetzelfde ..nee, natuurlijk niet.

Wat een onzin, dat werkt toch helemaal niet, flauwekul en geldklopperij die hypnose!

sceptici

Een operatie of therapie heeft niet bij iedereen hetzelfde effect. Artsen en psychologen geven geen garanties voor zaken zoals lidtekenvorming, genezingsproces, en mentale vooruitgang. Deze aspecten worden als onzeker beschouwd. Mensen kunnen zelf veel doen om genezing te bevorderen, en daarom worden suggesties en adviezen altijd meegegeven. Vertrouwen in de arts, psycholoog, of therapeut is daarbij ook van groot belang.

 Bij hypnotherapie is dat precies zo, echter wordt dit afgedaan als “zie je nu…het werkt niet” terwijl er ontzettend veel aspecten kunnen zijn waarom iets niet of minder werkt.

De Veelzijdigheid van Hypnose

Hypnose is een natuurlijke staat van zijn. Iedereen maakt meerdere keren per dag een lichte hypnotische staat mee. Bijvoorbeeld, wanneer je op de automatische piloot naar huis rijdt, of wanneer je door het raam van de trein staart met je blik op oneindig. Zelfs in een saaie vergadering betrap je jezelf er soms op dat je een stukje niet meer hebt meegekregen. Al deze momenten zijn voorbeelden van een lichte trance.

Het Onderbewustzijn en Hypnose

Iedereen weet dat we een bewustzijn en een onderbewustzijn hebben. Het onderbewustzijn is als een harde schijf vol informatie. Naarmate je ouder wordt, komt er meer informatie op deze ‘harde schijf’ te staan. Je onderbewustzijn staat open voor nieuwe informatie, maar niet alles wordt zomaar geaccepteerd als ‘waar’. De kunst is om de kritische factor te overtuigen, dit is ons beschermingssysteem, als een soort ‘firewall’. Bij hypnose is het belangrijk dat de informatie die moet worden vervangen, wordt geaccepteerd door het onderbewustzijn en door die ‘firewall’ heen komt. Zo wordt oude informatie niet meer van toepassing en wordt nieuwe informatie het nieuwe ‘normaal’. Het onderbewustzijn maakt geen onderscheid tussen wat ‘echt’ en ‘niet echt’ is; het ‘is gewoon zo’.

We cannot solve our problems with the same thinking we used when we created them

Albert Einstein

Bijvoorbeeld, iemand die zijn hele leven lang tegen zichzelf heeft gezegd dat “ Ik ben voor een stuiver geboren en zal nooit een kwartje worden” dan zal het onderbewustzijn er álles aan doen om dat ook waar te maken, het onderbewustzijn stuurt naar wat geprogrammeerd is, maar wanneer de “mindset “ ( lees “het programma” ) veranderd wordt dan zie je andere resultaten.

Kracht van Positieve Mindset

Hoe vaak hoor je niet “Ik snap niet hoe het mogelijk is dat ik mezelf zo saboteer, ik wil het zo graag en het lukt gewoon niet. Dat is je onderbewustzijn die jou helpt om het programma netjes te draaien zoals het bedoeld is.

Hypnose kan hier een ondersteunde tool in zijn om dat programma om te draaien naar iets dat jou op dit punt in je leven wél dient i.p.v. het programma dat al jaren draait en voor niets meer dient.

Je ziet dat het van meerdere factoren afhangt of een hypnose-sessie het gewenste resultaat geeft.